STEFANESTI WINE TRAILS
2019


Termeni şi Condiţii - Regulament de Concurs

1. Generalităţi

1.1.  Acest regulament se aplică participanţilor la STEFANESTI WINE TRAILS
1.2.  Organizatorul evenimentului este Asociatia BIKE'Q ROMANIA
1.3. Competitie de tip Cross Country Maraton(XCM), respectand regulamentul UCI si FRC,
Locatia . STEFANESTI , jud ARGES , Zona start/sosire –STADIONUL STEFANESTI
1.4.  Sunt admise biciclete de tip mountain-bike
1.5.  Înscrierea participanţilor se poate face prin înregistrare online in perioada 29 august- 27 septembrie pe site-ul oficial al competitiei sau prin înregistrare la faţa locului , in ziua concursului , intre orele 8:00-9:00
1.6.  Prin semnarea formularului de înscriere, fiecare participant:
-  declară că acceptă şi înţelege termenii şi condiţiile de participare la STEFANESTI WINE TRAILS precum şi regulamentul competiţional
-  îşi dă acordul ca imaginea sa sau alte date publice precum rezultatele obţinute, clasamentele, să fie folosite în materialele de promovare a evenimentului, sub forma de fotografii, afişe, filme, interviuri etc. in mod gratuit şi necenzurat;
1.7.  Organizatorul îşi rezervă dreptul de a refuza înregistrarea şi participarea în cursă  a unui concurent, din motive obiective.
1.8 Copii cu varsta intre 15-17 ani au nevoie ca formularul Declaratie pe Propria Raspundere trebuie sa fie semnata de unul dintre parinti.!
2. Obligaţiile participanţilor
2.1.  Participarea la STEFANESTI WINE TRAILS – competitia de Mountain Bike se face pe proprie răspundere, în deplină cunoştinţă a aptitudinii de a participa la eveniment, a stării de sănătate fizică şi mentală, precum şi a stării tehnice a echipamentului fiecărui participant.
2.2. Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire, deces  sau pagube de orice natură care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfăşurării evenimentului.
2.3.  Fiecare participant, indiferent de modul de înscriere, trebuie să semneze la preluarea numărului de concurs, o declaraţie de responsabilitate, prin care îşi asumă riscurile ce pot rezulta din participarea la STEFANESTI WINE TRAILS . Este recomandat ca participanţii să dispună de asigurare în caz de accidente valabilă pentru competiţii sportive.
2.4. Purtarea unei căşti de protecţie este obligatorie pe toată durata desfăşurării concursului la concursul de MTB. Refuzul purtării unei căşti de protecţie pe durata competiţiei atrage descalificarea.
2.5.  Participanţii au obligaţia de a asculta şi de a respecta indicaţiile/instrucţiunile organizatorului şi a personalului de concurs.
2.6. Preluarea numărului de concurs şi a pachetului de înscriere se face la faţa locului, înaintea desfăşurării concursului în intervalul orar prevăzut de către organizator. Pachetul de înscriere nu poate fi expediat prin poştă în avans.
2.7.  Organizatorul poate interzice luarea startului sau continuarea cursei pentru orice participant, dacă acesta se prezintă în stare de ebrietate, este sub efectul substanţelor halucinogene  sau este în stare de slăbiciune, epuizare fizică sau psihică.
2.8.  Concurenţii înscrişi vor avea obligatoriu biciclete tip „mountain-bike”.
4. Categorii, premiile, locatia festivitatii de pemiere si locatia Race Office

Lista premiilor STEFANESTI WINE TRAILS 2019 - Editia I:

General TRASEU LUNG (54km - 3 ture):
Masculin : loc 1 - 600 lei; loc 2 - 400 lei; loc 3 - 200 lei.
Feminin: loc 1 - 600 lei; loc 2 - 400 lei loc 3 – 200 lei.

General TRASEU SCURT (36km - 2 ture):
Masculin : loc 1 - 500 lei; loc 2 - 300 lei; loc 3 - 100 lei.
Feminin: loc 1 - 500 lei; loc 2 - 300 lei; loc 3 - 100 lei.

O tura = 18km.

14-17 ani, medalii si produse sponsori
18-29 ani medalii si produse sponsori
30-39 ani medalii si produse sponsori
40-49 ani medalii si produse sponsori
50+ ani medalii si produse sponsori

Festivitatea de premiere se va organizara in zona Start/Sosire la ora 15:00
Locatia Race Office, pentru presa si media, precum si sedinta tehnica; se afla in zona Start/Sosire , stadionul Stefanesti.
5. Proceduri de concurs
5.1 Antrenamente/ recunoasterea traseului sambata , o zi inaintea concursului ora 15:00, plecam din Zona Start/Sosire .
5.2.  Şedinţa tehnică ora 9:30, in ziua concursului , in zona Start/Sosire .
       O şedinţă tehnică va fi ţinută pentru toţi participanţii în ziua startului. În cursul şedinţei tehnice participanţii vor fi informaţi asupra traseului, porţiunilor periculoase, eventualelor modificări, precum şi a regulilor de comportament pe care participanţii sunt obligaţi să le respecte. Şedinţa tehnică va fi ţinută de directorul de concurs iar prezenta participanţilor este obligatorie.
5.3.  Cronometrajul Chip Timing
       Cronometrarea se face la secundă, cu ajutorul unui sistem electronic bazat pe chip-uri. Fiecare participant va purta un chip personalizat, acesta nu este transmisibil. Este responsabilitatea participanţilor de a monta corect numarul de concurs (care conţine şi cipul de cronometrare) în poziţia indicată în instrucţiuni.
5.4.  Numărul de concurs
a) Preluarea numărului de concurs şi a pachetului de înscriere se face personal, pe baza unui act de identitate  în ziua competitiei , in zona Start/Sosire intre orele 8:00 si 9:00
b) Numărul de concurs trebuie montat pe ghidon in cazul bicicletelor si pe tricou in zona pieptului in cazul atletilor şi trebuie să fie vizibil din faţă pe tot timpul concursului.
5.5.  Startul se va da la ora 10:00 stabilită de organizator şi anunţată pe site-urile competiţiei.
5.6.  Retragerea din concurs/Abandon
a) Retragerea din concurs din alt motiv decât cel de accident, se poate face doar la punctele de control sau zona start/sosire. Concurentul care nu mai poate sau nu doreşte să continuie concursul, are obligaţia să se deplaseze până la cel mai apropiat punct de control sau la punctul de start/sosire, unde se consemneaza retragerea sa, păstrându-şi numărul de concurs, dar fără cip de cronometrare.
b) Concurenţii care se deplasează mai încet au obligaţia de a fi atenţi pentru a face loc celor care vin din spate , doresc şi pot să îi depăşească. Nu pedalaţi agresiv! Respectaţi concurenţii mai lenţi!
c) În caz de pană, reparaţii, căzătură, accidentare etc. traseul de concurs trebuie eliberat cât mai repede pentru a face posibilă trecerea celorlalţi concurenţi sau a echipelor de salvare.

6. Protecţia mediului înconjurător
6.1.  Este strict interzisă aruncarea deşeurilor de orice fel, inclusiv  bidoane, flacoane, tuburi gel, ambalaje în orice loc de pe traseu în afara celor amenajate sau la punctele de control, cei care nu respectă această regulă vor fi descalificaţi.
7. Echipament obligatoriu
7.1.  Următoarele echipamente sunt obligatorii pentru fiecare participant care va fi prezent la start: cască de protecţie(Bike Maraton) număr de concurs care conţine cipul de cronometraj (pus la dispoziţie de către organizator).
7.2. Bicicleta în stare bună de funcţionare.(Bike Maraton)
7.3. Recomandam utilizarea recipientelor pentru pastrarea lichidelor pe traseul de concurs intre punctele de alimentare.
8. Penalizări/Descalificări
8.1.  Nerespectarea regulilor de protecţia a mediului, aruncarea deşeurilor de orice fel în afara zonelor special amenajate,  atrag descalificarea  concurentului.
8.2.  Neacordarea priorităţii participanţilor mai rapizi, comportamentul agresiv, atrage descalificarea concurentului.
8.3.  Lipsa/neutilizarea echipamentului obligatoriu, atrage descalificarea  concurentului.
8.4.  Abaterea de pe traseul stabilit in vederea scurtării/uşurării traseului,  determină descalificarea concurentului.
8.5.  Lipsa de respect pentru ceilalţi concurenţi şi spectatori, determină descalificarea concurentului.
8.6. Utilizarea unui alt mijloc de transport în timpul cursei, în afara bicicletei, determină descalificarea concurentului.
8.7.  Limbajul  vulgar şi comportamentul  nesportiv, determină descalificarea concurentului.
8.8.  Nerespectarea indicatiilor personalului organizator  atrage descalificarea concurentului.
9. Reclamaţii/Contestaţii
 9.1 Reclamaţiile şi contestaţiile se depun în scris comitetului de concurs, în decurs de 15 min. de la finish-ul oficial.


10. Locatia parcarii
10.1 Locatia parcarii echipelor si a concurentilor o sa se afle in zona Start/Sosire
11. Organizator,date de contact
Asociatia BIKE'Q ROMANIA
Str. ANDREI MARINESCU PRUNDU NR 2B, PITESTI, jud ARGES
Email [email protected]
Tel 0733809875
Presedintele Asociatie si Director concurs
MIHAILESCU CLAUDIU DANIEL
Tel 0733809875
Email : [email protected]


Harta detaliata a traseului va fi prezentata fiecarui participant , printata si explicata corespunzator.

Sponsori